Home Softbal

Onze Gezellen Honkbal en Softbal (OG), gelegen tussen Haarlem-Noord en de Velserbroek, is in de eerste plaats een vereniging waar plezier in de sport voorop staat. OG is een familievereniging waar iedereen welkom is en een variëteit in spelniveau wordt aangeboden waarbij iedereen zijn plek kan vinden. Ongeveer de helft van de vereniging bestaat uit jeugdleden.

Softbal wordt bij OG gespeeld op verschillende niveaus, waarbij alle dames en heren teams competitiewedstrijden spelen. Het eerste team komt uit in de Silver League, en speelt in het weekend. De overige teams spelen doorgaans eens in de week. Om de teams te ondersteunen bij hun verrichtingen op het softbalveld wordt ook catch- en werptraining aangeboden voor de catchers en werpers.

Bij OG is er veel aandacht voor jeugdopleiding van de teams. Gestreefd wordt naar een lijn waarbij in elke leeftijdsklasse een team in de competitie uitkomt om zo een soepele doorstroming en continuïteit in de opleiding te bevorderen. Jaarlijks vinden nieuwe jeugdleden hun weg naar OG.

Ook de senioren teams kennen jaarlijks een aanwas van enkele seniorenleden. Sommige hebben daarbij al spelervaring en anderen maken pas kennis met de sport. Het competitie seizoen loopt jaarlijks van april tot en met september, waarbij OG haar leden zaaltraining tijdens de winter aanbiedt doorgaans in eigen sportzaal (www.sporthalonzegezellen.nl) die half januari starten en aansluiten op de start van het competitie seizoen.

Doordat Onze Gezellen honkbal en softbal aanbiedt op verschillende niveaus, bij de jeugd als bij de senioren en bij softbal zowel voor dames als heren zijn in het seizoen vaak hele families op het veld te vinden.

Onze Gezellen Honkbal en Softbal maakt deel uit van de OG OMNI vereniging (www.onzegezellen.eu). Binnen deze OMNI vereniging worden ook andere sporten aangeboden zoals voetbal, zaalvoetbal, badminton en basketbal.

 

AddThis Social Bookmark Button